Amigos Aktivitetspinne

Tips och säkerhet.
-Jag rekommenderar att använda Aktivitetspinnen som ett träningsredskap och lägga undan efter varje tillfälle. Det bli då extra tydligt för hunden att det är träning på gång och mer glädje och energi varje gång du plockar fram den.
-Vid tasstarget ska den sättas ända ner mot golvet/marken.
Maxbelastning 1,5 kg i uppspänt läge.
-Inga av tillbehören är leksaker och hunden ska inte lämnas ensam under arbete med target, nosework eller flaskleken.

Detta ingår

-1 st Spännstång ca 60-100cm

-1 st Target för Targetträning

-4 st Dosor för Nosework

-1 st Flaska för flaskleken

-Instruktionsvideos online

-Träningsgrupp på Facebook
 

Så fungerar spännstången

Varje Aktivitetspinne har fyra styck förmonterade magneter. Man skruvar enkelt i ena ändan för att göra pinnen längre eller kortare. Du kan variera längden mellan ca 60-100cm.
Vill man sätta den i t ex en dörrkarm så skruvar man ut den 1 cm längre än vad måttet är. Därefter sätter man den tillrätta på ena sidan och snett uppåt för att sedan trycka ner den i rätt läge. Aktivitetspinnen håller för direkt tryck på max 1,5kg.
 Film finns att se på Youtube

Dosor

Med dosorna jobbar du med Nosework. Du får hjälp med instruktionsvideos för att komma i gång. Varje dosa har en magnet undertill för att den ska sitta bra på Aktivitetspinnen och inte ramla av. Du kan använda dosorna på kylskåpet, lyktstolpar och på fordonsök mm

Flaska och Target

Flaskan är av tålig plast. Target är gjord av skummaterial.
Inga av tillbehören är leksaker. Detta är ett träningsredskap. Att bita i dosor, flaska eller target är ett oönskat beteende. Detta skall icke ge utdelning och man lägger snabbt handen över eller plockar bort sakerna.